Anchetă în cazul accidentului în care a fost implicat autocarul ce venea la Arad: șoferul autocarului răsturnat la Perşani nu consumase alcool

Niciun comentariu

Procurorii de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Braşov susțin că şoferul autocarului răsturnat la Perşani, judeţul Braşov, nu era sub influența alcoolului, precizând că în cauză se ridică documente şi de fac audieri pentru a se stabili cauzele tragediei.

 

“Rezultatele probelor biologice au relevat faptul că şoferul autovehiculului implicat în evenimentul rutier nu a consumat alcool, acesta având în sânge o alcoolemie 0,00 g/l alcool pur în sânge”, anunţă procurorii printr-un comunicat de presă.

 

Până în prezent a fost încheiată cercetarea la faţa locului şi au fost restituite toate bunurile aparţinătorilor persoanelor vătămate. S-au dispus ridicări de documente şi audieri.

 

“În cauză urmează a fi dispuse o constatare tehnico-ştiinţifică pentru stabilirea stării tehnice a autovehiculului, iar, ulterior, o expertiză criminalistică în vederea verificării existenţei unor modificări tehnice asupra autovehiculului implicat în accident, de natură să atragă răspunderea contravenţională sau penală a unor persoane”, mai anunţă parchetul.

 

Potrivit sursei citate, au mai rămas internate în spitalele din municipiul Braşov patru victime, printre care se află şi un minor, alte două fiind transferate la unităţi medicale din Iaşi.

 

Autocarul care venea la Arad s-a răsturnat la data de 17 iunie în dreptul localităţii Perşani, între Braşov şi Făgăraş, accidentul fiind soldat cu patru morţi şi 26 de răniţi. Conform datelor furnizate de poliţie, autocarul avea înscrise în certificatul de înmatriculare 25 de locuri, însă în interior erau montate 29 de scaune.

Category: Arad
Tags: , , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.

Meniu