Amenzi pentru şcolile care nu au fiole de adrenalină !

Niciun comentariu
Amenzi de până la 20.000 de lei pentru şcolile care nu asigură în trusa de urgenţă a cabinetului medical adrenalină injectabilă, care să poată fi folosită în cazul unui şoc alergic al elevilor.

Asta prevede un proiect de lege depus la Senat. Acesta îşi propune să-i ajute astfel pe copiii cu risc mare de reacţii majore la înţepături de insecte sau la anumite alimente.

Medicii spun că învăţătorii şi asistenţii şcolari pot fi învăţaţi să facă un gest salvator şi să ajute copiii alergici, înainte de sosirea ambulanţei.

Acesta prevede ca toate școlile să aibă obligatoriu în trusa de urgență un stilou cu adrenalină injectabilă, aflat în termenul de valabilitate.

Prețul unui epipen, adică al unei doze de adrenalină în concentrație pediatrică, este, în farmacie, în jur de 200 de lei. Administrarea e simplă: se scoate capacul, se plasează pe coapsă, se apasă injectorul 3 secunde și se masează ușor locul injectării alte 10 secunde. Apoi, pacientul e întins în poziție de siguranță. Ca să vedem utilitatea unui asemenea mecanism în școală, trebuie să arătăm cifrele. Societatea Europeană de Alergologie arată că în 2025, una din 2 persoane va suferi de un tip de alergie. Chiar acum, 25 la sută dintre copii au alergii respiratorii și 8 la sută sunt alergici la un aliment.

Profesorii și asistenții școlari ar trebui să fie instruiți cum se face injecția unui copil cu risc mare de șoc alergic. Dacă acul nimerește în venă, în loc de mușchi, substanța se va descărca rapid. Totuși, ghidurile medicale arată că în cazul unei suspiciuni de reacții alergice masive, trebuie să interveniți fără ezitare, pentru că asta poate salva viața omului.

Category: mandri.ro
Tags: , , , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.

Meniu