Alexandru Meszar: „UTA nu va pierde sub nicio formă numele actual”

7569499WhatsAppImage20240210at24902PM jpeg

Omul numărul 1 de la UTA răspunde acuzațiilor venite dinspre Suporter Club UTA.

Lucrurile s-au precipitat la acest sfârșit de săptămână, după anunțul celor de la Suporter Club UTA, care au apus că vor fi dați afară din AFC UTA Arad. S-a vorbit, la un moment dat, despre o eventuală pierderea a numelui „UTA”, despre motivele care au stat la baza deciziei celor din club de a o exclude pe SCU, dar și de ce cred conducătorii suporterilor că s-a ajuns aici.

L-am întrebat pe Alexandru Meszar, conducătorul clubului UTA, dacă are vreo reacție vizavi de conferința SCU de ieri, în care conducerea clubului a fost din nou acuzată de mai multe fapte și s-a discutat și de o eventuală pierdere a numelui actual al echipei.

Iar Alexandru Meszar a spus: „Informăm suporterii, sponsorii și partenerii noștri, într-un cuvânt, pe utiști, că toate acuzațiile adresate mie și conducerii clubului sunt nefondate, sunt minciuni, lucru confirmat de organele abilitate în urma numeroaselor controale, dar și de instanțele judecătorești. Și va fi în continuare confirmat, dacă va fi cazul. Totodată, vreau să-i liniștesc pe utiști, clubul pe care-l îndrăgesc nu va pierde sub nicio formă numele actual, nu există nici cel mai mic risc în privința aceasta”.

Apoi, l-am întrebat de ce a luat această decizie, de a scoate SCU din AFC UTA.

Alexandru Meszar explică: „Decizia nu este luată, se va vota în ședința de luni. Deocamdată, este o propunere care vine și din partea tot mai multor suporteri, sponsori, parteneri, pentru că utiștii vor liniște, continuitate, stabilitate și concentrare pe rezultate sportive. Nicidecum circul și destabilizarea create de „influencerii” SCU, care urmăresc interese străine clubului”.

  MISTER, director tehnic la UTA! Ionuț Popa a semnat un angajament pentru trei luni.

Există acele acuzații cum că nu se pun la dispoziția SCU diverse documente ale clubului solicitate de ei. Iar Meszar face următoarele precizări: „Le-am pus la dispoziție foarte multe. Toate au fost interpretate cum și-au dorit ei și puse în presă. UTA este în totalitate o asociație de drept privat, nu este de drept public. Aceasta înseamnă că documentele clubului nu sunt publice. Sunt confidențiale. Publicarea datelor, cifrelor privind parteneri, angajați și așa mai departe contravine legii”.

Meszar aduce lămuriri și ce înseamnă „UTA este în totalitate o asociație de drept privat”, deși beneficiază de fonduri de la Primărie.

„Dintre asociații, UTA este o cel mai mare contribuitor la bugetul de stat și local. Aproximativ 1,5 milioane euro pe an. Primăria, an de an, sprijină prin proiecte, cu o sumă, cluburile sportive private. Repet, doar pe cele private. Majoritatea cluburilor din Arad accesează aceste fonduri. Printre ele, normal, și UTA. Aceasta nu înseamnă că clubul devine de drept public. Nici pe departe nu primim de la Primărie, de la bugetul local, suma pe care o plătim la buget sub formă de taxe, impozite și chirii”.

L-am întrebat pe Alexandru Meszar dacă, totuși, UTA mai e de vânzare. „Categoric, da. Însă nu aș folosi cuvântul vânzare. Mai degrabă tranzacție. Asociațiile nu se vând. Orice club sau jucător din lume se poate tranzacționa dacă se plătește prețul corect. Într-o tranzacție, cel care stabilește prețul și condițiile este cel care cedează, nu cel care preia. UTA sigur nu va fi tranzacționată în rate sau leasing” – a conchis Meszar.

Sursa : aradon

Categorie: mandri.ro, sport
Tags: Alexandru Meszar, arad, răspunde acuzațiilor, UTA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Îți dorești un prieten pe viață?
Adoptă un cățel
Click aici
Îți dorești un prieten?
Adoptă un cățel
Click aici