Afacerea Astra Vagoane Arad, pe cale să se prăbuşească din cauza incompetentei autoritatilor statului…

Niciun comentariu

Astra Vagoane Călători din Arad, controlată de omul de afaceri Valer Blidar, a finalizat anul trecut cu o cifră de afaceri de 96 de milioane de lei (22 mil. euro), faţă de nivelul de 290 de milioane de lei (65 mil. euro) înregistrat în 2014, potrivit datelor transmise de oficialii companiei.

Şi profitul companiei s-a redus semnificativ, la doar 1,4 milioane de lei (320.000 euro), faţă de 41 de milioane de lei (9,4 mil. euro) net în anul anterior.

„A fost un an slab pentru că activitatea noastră a fost blocată din cauza licitaţiei organizate de Metrorex. Nu am mai luat comenzi noi, nu am mai semnat contracte pentru că am aşteptat să vedem ce se întâmplă cu această licitaţie”, a spus Valer Blidar, unul dintre puţinii români care deţin fabrici construite în pe­rioada industrializării masive a României din anii ’70 – ’80.

Industriaşul Blidar s-a plâns de mai multe ori că statul nu susţine capitalul românesc şi a contestat încă de la început criteriile puse de Metrorex pentru achiziţia de trenuri. El contestă acum şi legea achiziţiilor publice sectoriale, votată de Parlament în 10 mai anul acesta, şi chiar a cerut printr-o scrisoare deschisă ca aceasta să nu fie promulgată.

„Legea achiziţiilor publice sectoriale aprobată zilele trecute în Parlament este o invitaţie la corupţie şi la eliminarea industriaşilor români încă din faşă din orice licitaţie organizată în ţară”, a susţinut Blidar.

sursa: www.zf.ro;

Category: Arad
Tags: , , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.

Meniu