Acuzatii grave la adresa organizatorilor de la Wimbledon: Cum sunt favorizati barbatii la All England Club

Niciun comentariu

Wimbledon, al treilea turneu de Grand Slam al sezonului, ii favorizeaza pe barbati in dauna femeilor in ceea ce priveste programarea meciurilor.

O spune cu subiect, predicat si date scriitorul Mark Leyland, a carui ancheta a fost publicata recent de The Guardian.

Potrivit lui Leyland, organizatorii de la Wimbledon ii favorizeaza clar pe barbati, pe care ii programeaza mult mai des pe principalele doua terenuri, in timp ce fetele sunt trimise sa joace pe arene secundare.

Din 1993 si pana in 2017, terenul central si terenul numarul 1 de la Wimbledon au gazduit meciuri masculine in proportie de 61%, numai 39% dintre partide fiind feminine.

Mai aproape de zilele noastre, intre 2013 si 2017 am avut 109 partide ale baietilor pe principalele arene de la Wimbledin si numai 71 ale fetelor.

Leyland vine si cu un exemplu cat se poate de concret, analizand marii campioni din cele doua circuite.

Din 2007 si pana in 2016, Roger Federer a jucat 84% dintre meciurile sale pe „Central”, 16% pe terenul numarul 1 si nicio partida pe o arena secundara. In aceeasi perioada, Serena Williams a disputat 55% dintre partidele ei pe terenul central, 21% pe „Numarul 1” si 24% pe arene secundare.

Organizatorii de la Wimbledon nu au o explicatie pentru favorizarea barbatilor si sunt acuzati de autor si de alti jurnalisti britanici ca au o mentalitate din alte vremuri.

Wimbledon 2018 debuteaza pe 2 iulie, Simona Halep fiind marea favorita a intrecerii feminine scrie ziare.com

Category: Sport
Tags: , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.

Meniu