Activități de prevenire a consumului de substanțe interzise desfășurate de polițiștii arădeni și sociologul Luca Vincenti

Niciun comentariu

Polițiștii arădeni împreună cu sociologul Luca Vincenti au desfăurat în rândul elevilor de gimnaziu din Macea și Sânmartin, activități de prevenire a consumului de alcool, tutun și alte substanțe interzise.

Astfel, polițiștii din cadrul compartimentului de analiză și prevenire a criminalității împreună cu cei din cadrul Poliției orașului Curtici și ai Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Arad, au prezentat elevilor imagini sugestive cu efectele nocive ale substanțelor interzise, fiind purtate și discuții interactive cu aceștia.

La activități a participat și Luca Vincenti, sociolog și scriitor italian, autor al cărții ”Bandele de Stradă”.

„Am început în diferite orașe ale țării o campanie de preveire în școlii cu privire la riscul consumului de droguri. La Arad am avut cele mai multe acțiuni de acest fel și la invitația domnului director adjunct Gabriel Nicola am ajuns și la Macea și Sânmarin alături de reprezentanții IPJ Arad”, a declarat Luca Vincenti.

Activitățile au avut loc sub egida Comisiei Județene de Monitorizarea Activității Preventive care are ca scop informareaa rădenilor cu privire la necesitatea adoptării unei conduit antivictimale și antiinfracționale.

Activitate de conştientizare a elevilor cu privire la consecințele negative, în cazul consumului de droguri, alcool sau a intrării într-un anturaj infracțional au avut loc la Școala Gimnazială ”Pavel Covaci”, Macea și la Școala Gimnazială Sânmartin.

Alături de sociologul Luca Vincenti, de comisar șef Nicolae Scolobiuc, agent  Ciprian Tocan a particat la acțiuni și directorul adjunct al școlii, Gabriel Nicola alături se alți profesori. Acesta a declarat că astfel de acțiuni sunt necesare în rândul eleviilor, mai ales la această vârstă când există riscul ca ei să intre în diverse anturaje.

Category: mandri.ro
Tags: , , , , , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.

Meniu