A fost publicată noua formă a Legii privind prevenirea și combaterea violenței în familie

violenta

Reprezentații Poliției Române anunță că în data de 19 iulie 2018 a fost publicată în Monitorul Oficial al României noua formă a Legii nr. 217/2003, pentru prevenirea și combaterea violenței în familie. În termen de 90 de zile urmează ca instituțiile care au competență în aplicarea legii să ia măsurile necesare pentru punerea în practică a noilor măsuri legislative.

Una  dintre  modificările  majore  aduse Legii nr. 217/2003 pentru prevenirea și combaterea violenței în familie este  introducerea  Ordinului de protecție provizoriu, care va fi emis de polițiști din structurile Poliției Române. Astfel, la nivelul Poliției Române au fost dispuse mai multe măsuri pentru punerea în aplicare a acestor modificări.

 

A fost constituit un grup de lucru, format din specialiști din cadrul structurilor cu atribuții în acest domeniu, pentru elaborarea unor documente necesare aplicării viitoarelor prevederi ale Legii nr. 217/2003.

 

Astfel, până la împlinirea celor 90 de zile, specialiștii lucrează la întocmirea formularului de evaluare a riscului, a metodologiei privind modul de intervenție, organizare și desfășurare a activităților specifice Poliției Române, privind faptele circumscrise violenței domestice, a formularului de ordin de protecție provizoriu și a procesului-verbal de comunicare a acestuia.

Aceste documente vor fi transmise și celorlalți membri ai Comitetului interministerial care au participat la elaborarea proiectului de lege, în vederea formulării de puncte de vedere pentru completarea sau modificarea acestora.

 

De asemenea, este în lucru o Strategie privind pregătirea profesională (inițială și continuă) a polițiștilor în vederea implementării noilor modificări legislative, respectiv emiterea ordinului de protecție provizoriu.

Totodată, la nivelul Poliției Române, se află în curs de implementare un proiect O.S.C.E. pe tema ,,Combaterii violenței de gen”.

  România abordează „europenele” din Franța de pe locul 22 în clasamentul FIFA

Proiectul a fost aprobat pentru implementare în 3 țări europene (România, Bulgaria și Ungaria), în perioada ianuarie 2018 – ianuarie 2020.

 

Acesta presupune pregătirea de formatori și specialiști, polițiști și procurori din fiecare țară participantă la proiect, în domeniul combaterii violenței de gen.

 

De asemenea, urmează să se desfășoare o campanie națională de conștientizare a fenomenului violenței domestice și să fie tipărite ghiduri pentru prevenirea violenței de gen.

 

Categorie: mandri.ro
Tags: arad, familie, lege, politie, stiri, violenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Îți dorești un prieten pe viață?
Adoptă un cățel
Click aici
Îți dorești un prieten?
Adoptă un cățel
Click aici