A fi sau a nu (mai) fi la Euro: România – Albania e meciul unei generații

Niciun comentariu

Partida de duminică seara dintre România și Albania este partida cu numărul 100 pentru antrenorul Anghel Iordănescu în calitate de principal sau secund la Națională. Va fi a 58-a ca principal, având un palmares remarcabil cu 33 victorii, 15 egaluri și doar 10 înfrângeri.

„E șansa unei generații să reușească o performanță și fotbalul românesc are nevoie de ea. De opt ani nu am mai participat la un turneu final și șansa lor e să obțină o performanță care să bucure iubitorii fotbalului din România. Trebuie să dăm dovadă de risipă de energie, de determinare, de abnegație”, au fost primele cuvinte ale selecționerului Anghel Iordănescu la conferința de presă de sâmbătă.

Chiar dacă are trei jucători importanți cu probleme medicale, Raț, Filip și Pintilii, Iordănescu afirmă că: „nu luăm în calcul o posibilă calificare de pe locul al treilea cu două puncte. Avem alte planuri și un obiectiv clar. Vrem să facem o partidă bună, avem nevoie de 90-95 de minute de joc bun, de posesie, de concentrare, să ne autodepășim”.

Cu regretul că România are doar un punct după două partide cu adversari cotați mai bine decât Albania, adversarul din ultima partidă din grupe, selecționerul mai spune că „Am apreciat echipa Franței și apreciem și echipa Albaniei. Avem un meci cu o echipă bună, care s-a luptat de la egal la egal cu Franța timp de 89 de minute, ca și noi. Băieții lui De Biasi vor face totul pentru o victorie de palmares”. 

La conferința de presă au participat și trei jucători de bază care au dat scurte declarații.

Dragoș Grigore: „Suntem conștienți de importanța meciului de mâine și de aceea trebuie să fim concentrați sută la sută și să facem ceea ce ni se cere”

Nicolae Stanciu: În primele meciuri s-a jucat bine. Mâine vom da totul și sper ca după meci să fim toți fericiți”

Ovidiu Hoban: „Suntem concentrați și cine va juca va da totul pentru ă vrem să facem mândră o țară întreagă”

Echipe probabile:

România: Tătărușanu – Săpunaru, Chiricheș, Grigore, Raț – Hoban, Prepeliță – Adi Popa, Stanciu, Stancu – Alibec.

Albania: Berisha – Hysaj, Cana, Mavraj, Agolli – Kukeli, T. Xhaka, Roshi, Abrashi, Lenjani – Sadiku.

clasamentAAPartida România – Albania se va juca duminică seara de la ora 22.00 și poate fi urmărit în România pe Dolce Sport1 și PRO TV.

Category: mandri.ro
Tags:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.

Meniu