A debutat și Covaci în „alb-roșu”: „Voi trage tare cu speranța că voi mai prinde minute”

Niciun comentariu

După Bogdan Burlă, Cristian Dobrean, Amir Jorza, Dennis Man, Cristian Costin, Ionuț Tănase și Adrian Petre, a venit și rândul lui Darius Covaci să-și facă debutul în campionatul ligii secunde pentru „Bătrâna Doamnă”. Mijlocașul ofensiv este cel de-al junior care debutează în „alb-roșu” în acest sezon și este și el castigator al Cupei României Elite.

De fapt, Covaci a câștigat trofeul la Deva chiar în ziua în care a împlinit 19 ani, pentru ca, ieri, la Brașov să intre pe teren pentru echipa mare într-un moment foarte greu. „Era egal și aveam neapărat nevoie de încă un egal pentru a obține locul de baraj. Domnul antrenor mi-a spus să joc fără teamă, să las emoțiile deoparte și alerg cât mai mult. Era nevoie de prospețime pe un final foarte greu de meci, se acumulase oboseala și de-o parte și de cealaltă. Nu știu dacă am ieșit cu ceva în evidență, dar nu acesta era scopul. Important era să câștigăm și, din moment ce am reușit, pot spune că a fost un debut fericit pentru mine. Voi trage tare de mine și pe mai departe, cu speranța că voi mai prinde minute la prima echipă. Știu că va fi greu, dar nu se știe niciodată când se va mai apela la mine și vreau să fiu pregătit”, a spus fotbalistul, care a fost introdus pe banda stângă de Nagy, dar a căutat mult să joace în zona centrală a terenului.

Puțini știu că Darius Covaci a făcut cunoștință cu fotbalul englez încă de la vârsta de 16 ani. A făcut parte din echipa de juniori a clubului din Bristol, aventura sa în Albion încheindu-se după numai un an de zile. „S-a schimbat antrenorul acolo și nu mi s-a mai dat nicio șansă. Chiar dacă aveam condiții bune de antrenamete și restul, îmi doream să joc. Așa că m-am întors în România, am jucat la Pecica, iar acum sunt din nou acasă, alături de generația cu care am început fotbalul. Vreau să cresc cât mai mult în valoare și disciplină tactică, să joc pentru UTA cât mai sus posibil, iar dacă va fi posibil să mă întorc într-o zi într-unul dintre campionatele puternice ale Europei”, a adăugat Covaci.

Poate puțină lume a observat că la Brașov, „Bătrâna Doamnă” a încheiat partida cu nu mai puțin de 5 juniori pe teren: Burlă, Tănase, Man, Petre și Covaci, situație în care arădenii nu s-au mai aflat din cea de-a treia rundă a sezonului regulat, când obțineau un 2-2 pe teren propriu cu CS Mioveni.

Category: Arad
Tags: , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.

Meniu