Meciul anului pentru echipa emblemă a Aradului: UTA are de întors un 1-3 la Călărași pentru a nu ieși din cursa pentru Liga 1

Înfrântă la Călărași la numai patru zile după frumoasa victorie de la Brașov, UTA se întoarce mâine în fața suporterilor arădeni pentru ceea ce Roland Nagy a denumit „meciul anului”. În această seară (ora 18), pe arena „Motorul”, trupa roș-albă anunță că e gata să lupte până la epuizare pentru un moment în care puțină lume ar fi crezut, nu așa cu mult timp în urmă.

Meciul de azi reprezintă o bornă grea în drumul început de UTA acum trei ani, drum care a șerpuit prin localitățile din județul Arad, apoi prin Ișalnița și Motru, Becicherecu Mic sau Giarmata, Turceni ori Rovinari. „Bătrâna Doamnă” e față în față cu Dunărea Călărași, trupă ce și-a arătat colții în prima manșă a primului baraj de promovare în Liga I, pe care și-a adjudecat-o cu 3-1. Aradul a simțit momentul și, din evervescența creată în ultimele ore în jurul echipei, e așteptată o zi memorabilă.

Nagy: „E anul băieților și mai cred că nu se încheie mâine (n.a. azi)”

Dincolo de aspectele fotbalistice, ce nu trebuie deloc neglijate, este clar că vorbim mai ales despre atitudine și determinare într-o partidă în care trebuie întors un scor de 1-3. „E momentul echipei, eu am fost onorat și împlinit că am realizat lucruri pozitive. Pentru suporteri, pentru Alexandru Meszar și cei care s-au ocupat de club, chiar dacă au stat în umbră, a fost o umbră activă. Iar nemulțumirile și greutățile ne-au motivat de la un moment la altul. Și eu, de multe ori, am fost contestat, în timp ce alții apreciază că a crescut o echipă căruia i se dădeau prea puține șanse. N-a fost ușor nicio clipă. Au fost meciuri în care n-am mulțumit și n-am fost mulțumiți, dar am crescut. Consider că e anul băieților și mai cred că nu se încheie mâine. Trebuie să fim inteligenți, pragmatici, cu atitudine mai bună, cu spirit și suflet de învingători. În tur poate au lipsit unele chestii, dar nu cred că vom repeta prestația de miercuri. În primul rând, vrem, în fața suporterilor, o victorie. De când am început prima etapă și până acum, când suntem în acest prim baraj, numărul spectatorilor a crescut și noi odată cu ei. Iată că acum cei responsabili au fost obligați responsabili să pună scaune în plus. După trei zile ai șansa să remontezi un rezultat negativ, asta e frumusețea fotbalului. E șansa noastră”, a pus punctul pe i Roland Nagy.

  De ce îl iubim noi așa mult pe Gheorghe Falcă?

 

Mihalcea: „Nu ne apărăm la Arad, nu concep să se întâmple asta”

De partea cealaltă antrenorul Dunării, Adrian Mihalcea susține că rezultatul de la Călărași (3-1) le oferă prima șansă la calificare elevilor săi. „Suntem favoriți la calificare, dar trebuie să fim foarte atenți. UTA e o echipă periculoasă pe faza ofensivă. Au jucători care au pus probleme, jucători destul de rapizi, dar încercăm și trebuie să gândim o formulă sau jucătorii cât mai potriviți să ne acoperim cât mai bine și să reușim în același timp să avem aceeași eficacitate în faza de atac. Nu ne vom duce la Arad să ne apărăm, nici nu concep altfel. Ne vom duce să jucăm exact cum am jucat și până acum în deplasare și, dacă avem aceeași atitudine și bat monedă iarăși pe atitudine, nu cred ca vom avea cum să nu plecăm cu un rezultat bun pentru noi”.

Fostul dinamovist are la dispoziție tot lotul, inclusiv pe Constantin Bumbac, fostul fundaș al UTA-ei care a fost indisponibil în meciul tur. Jucătorii și stafful tehnic al „galben-albaștrilor” au plecat spre Arad încă de joi, făcând o escală la Sibiu unde au și înnoptat. În jurul orei 18, au ajuns în orașul nostru, iar mâine la ora partidei de pe „Motorul” contează și pe o galerie formată din aproximativ 20 de fani.

Din păcate, arădenii nu au norocul călărășenilor privind lotul de jucători. Sunt trei absențe certe, respectiv fundașii Polgar și Filaret și mijlocașul Hlistei. În aceste condiții este de așteptat să vedeți în fața dumneavoastră următoarele formații:

UTA: Miron – Manea, Botiș, Gligor, Burlă – Strătilă, Chindriș, Tănase, Copil – Man, Curtuiuș.

Dunărea: C. Lungu – Ţenea, Panait, M. Popescu, Vădrariu – Sil. Matei, Sg. Popescu – Kanda, Alami, Al. Stoica -Alexandru.

Arbitri: Sebastian Colțescu (Craiova) – Alexandru Cerei și Istvan Miclos Nagy (ambii din Cluj). Rezervă: Horațiu Feșnic (Cluj)

Observatori FRF: Zoltan Szekely (Baia Mare) și Valer Vancea (Oradea).

Meciul se vede și pe micile ecrane, pe Digi Sport 1. Prețul unui bilet la acest meci este de 15 lei, iar capacitatea stadionului este, după ce a apărut o mini-tribună și în spatele porții dinspre drumul către Zădăreni, de aproximativ 1650 de locuri.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Îți dorești un prieten pe viață?
Adoptă un cățel
Click aici
Îți dorești un prieten?
Adoptă un cățel
Click aici