Dosarul de evaziune fiscală de un milion de euro în care (doar) soții Valentin / Elena Puica și Marius Ghierghiu  sunt  condamnați la pedepse grele, e, practic, repus pe rol printr-o adevărată declarație-bombă a inculpatului principal, Valentin Puica, dată ieri în fața Instanței condusă de judecătorul Florea Marinel. Cauza e repusă pe rol începând de ieri, iar Dosarul astfel supus judecății raportate la probe și declarații noi intră pe fond. Acest dosar are numărul de înregistrare 1235/108/2015 – 3183/2015) și, anticipăm, va fi unui epic.

Tehnic, a început prin Ședinta din data de 17.06.2015

când Instanța, „în baza art. 346 alin. 2 Cod procedură penală constată legalitatea sesizării instanţei cu rechizitoriul nr. 478/P/2012, al Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad, privind pe inculpatul PUICA VALENTIN IOAN, trimis în judecată pentru săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală, prevăzută de art. 9 alin. 1 lit. b din Legea nr. 241/2005, cu aplicarea art. 35 alin. 1 noul Cod penal şi art. 5 noul Cod penal, a administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală. Dispune începerea judecăţii şi fixează termen de judecată” – dar practic, cum ziceam, a început ieri, 5 noiembrie.

În sala 104, Valentin Puica a șocat asistența pronunțând de două ori numele fostului ofițer SRI, Cătălin Boghicevici

„Nu am fost decât un administrator care făcea ce i se zicea. Cătălin Boghicevici era patronul și tot ce mișca în firmă pornea de la el!” – s-a dat executa(n)t Valentin Puica în fața judecătorului. De două ori și-a reiterat declarația și de două ori i-a dictat grefierei Valentin Puica numele lui Cătălin Boghicevici.
Această declarație, coroborată cu informațiile conținute în dosarul-mamă – cea mai importantă: „Fiind audiat, martorul Boghicevici Cătălin Bogdan (vol III, f 357 – 362) a recunoscut faptul că el a fost cel care a postat comenzile pe bursa de transport, că a ţinut legătura personal cu transportatorii, indicându-le locul de încărcare, locul de descărcare, precum şi preţul serviciului prestat, însă arată că acest lucru l-a făcut pentru a-l ajuta pe inculpatul Puica Valentin Ioan, cu care era în relaţii de prietenie, neavând cunoştinţă despre faptul că acesta nu înregistrează în contabilitate acele operaţiuni comerciale” – nu are cum să nu-l aducă pe controversatul fost ofițer SRI, mai cunoscut ca „soțul doamnei deputat Claudia Boghicevici”, în fața instanței.

Epic sau cum?…

  Rusia: Turcia pregătește o invazie militară în Siria

sursa specialarad.ro