6,5 milioane de euro pentru dotări la Spitalul Județean Arad

Niciun comentariu

Consiliul Județean Arad intenționează să investească 6,5 milioane de euro în dotări moderne la Spitalul Clinic Județean de Urgență, a anunțat președintele forului de conducere județean Iustin Cionca.

„După cum știți, Consiliul Județean Arad este singurul din România care, din banii săi, a construit un spital nou. Anul acesta am cumpărat un RMN modern, deși Ministerul Sănătății ne-a retras finanțarea, care va ajuta la depistarea precoce a cancerului. Am inaugurat centrul de screening mamar pe Strada Cocorilor, împreună cu Spitalul și cu Universitatea. Sunt investiții foarte importante în domeniul sănătății publice arădene, abandonat, după cum știți, de Guvern. Din anul 2010, de la predarea Spitatului Județean către Consiliul Județean, guvernul nu a mai alocat bani nici pentru clădiri, nici pentru echipamentele spitalului din Arad, decât cel mult mărunțiș”, spune Iustin Cionca .

Consiliul Județean Arad a primit finanțare prin PNDL pentru un spital nou de Psihiatrie la Căpâlnaș și pentru o secție de Oncologie. Valoarea celor două proiecte este de 44 de milioane de lei. Dar până le construim și le amenajăm pe acelea, întregul nostru efort se concentrează pe dotarea cu aparatură a Spitalului Clinic Județean de Urgență.

Category: Arad
Tags: , , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.

Meniu