Cine este Clotilde Armand, franţuzoaica intrată în cursa pentru Primăria Sectorului 1

Niciun comentariu

Cine este Clotilde Armand. Candidatul Uniunii Salvaţi Bucureştiul (USB) pentru Sectorul 1 este franţuzoaica Clotilde Armand, inginer de profesie, persoană care vrea să se impună în alegerile locale cu toate că are drept contracandidaţi politicieni mult mai cunoscuţi: Alexandru Nazare, Eugen Tomac sau Laura Chiriac.

CINE ESTE CLOTILDE ARMAND. STUDII ŞI VENIREA ÎN ROMÂNIA

Odată cu anunţarea candidaturii sale, Clotilde Armand a pus pe site-ul personal o descrierea detaliată a activităţii sale şi a studiilor. precum şi modul cum a ajuns să fie atrasă de  România. „Sunt Clotilde Armand, manager, inginer cu studii la Massachussetts Institute of Technology si Ecole Centrale din Paris. Sunt născută în Franţa, familia mea locuieşte la Vichy în regiunea istorică Bourbonnais. La Vichy, staţiune balneară burgheză, au fost trei generaţii de doctori Armand-Giraudoux. Bunica mea paternă era verişoară primară a scriitorului Jean Giraudoux, iar bunica maternă era fiica contelui de Champs de Saint-Leger. Dar sunt şi românca prin “adopţie”, căsatorită cu matematicianul Sergiu Moroianu, cercetător la Academia Română“, scrie candidatul M10 pentru Sectorul 1 pe site-ul personal.
Propunerea USB pentru Sectorul 1 a subliniat în prezentarea sa că deşi a locuit şi în alte state europene, a ales până la urmă România drep casă. „Am ales să trăiesc în România deoarece soţul meu este român. Ne-am cunoscut pe când aveam 22 de ani, în timpul studiilor în SUA la MIT (…) În 1999 ne-am stabilit prima dată în România, am mai plecat apoi câţiva ani în Germania şi Franţa, dar am simţit mereu că locul meu este aici. Până la urmă, eu şi familia mea am hotărât să ne stabilim definitiv la Bucureşti, mai ales că trei dintre copiii noştri s-au născut în România. De când am făcut această alegere am cerut cetăţenia română, pe care am obţinut-o în 2015. Astăzi nu-mi imaginez viaţa mea în altă parte decât în România. De fapt, sunt apropiată sufleteşte de români.

CINE ESTE CLOTILDE ARMAND. DE CE CANDIDEAZĂ LA PRIMĂRIA SECTORULUI 1

Clotilde Armand a prezentat motivele care au stat la baza deciziei de a candida pentru una din primăriile Capitalei şi implicarea în politică. „Eu sunt manager şi mă indignează proasta administrare care îţi sare în ochi când ai de-a face cu autorităţile publice. Am condus organizaţii de 2000 de oameni pe care le-am eficientizat, am gestionat bugete de 1 miliard de euro, astăzi sunt director general al unui grup de firme de servicii de inginerie/proiectare cu 200 de ingineri. Firma mergea prost când am preluat-o în 2013, astăzi ne-am redresat. Sunt însă gata sa renunţ la job-ul meu de director general, la salariul consistent pe care îl am în acest moment, pentru a lua parte la proiectul de administrare profesionistă şi cinstită a Bucureştiului în echipa Uniunii Salvaţi Bucureştiul”, susţine Armand într-un mesaj publicat pe Facebook.

CINE ESTE CLOTILDE ARMAND. PROGRAMUL POLITIC

Clotilde Armand nu a vorbit până în prezent de principalele puncte ale programului său politic. Despre acest lcuru, candidatul US la Sectorul 1 ar urma să vorbească marţi, de la ora 10.30, într-o conferinţă de presă.

CINE ESTE CLOTILDE ARMAND. CONTRACANDIDAŢII LUI CLOTILDE ARMAND

Sectorul 1 are un profil l votanţilor care înclina mai mult spre dreapta politică. Din acest motiv acest sector este intens disputat de candidaţi veniţi din această parte a eşichierului politic. Liberalii l-au aruncat în luptă pe Alexandru Nazare, fost ministru al Transporturilor, cei de la PMP pe preşedintele executiv al formaţiunii, Eugen Tomac, iar ALDE pe Laura Chiriac, cunoscută jurnalistă şi purtătoare de cuvând a partidului. Social-democraţii au, la rândul lor, un candidat redutabil, deputatul Dan Tudorache, politicianul clasat primul în sondajele pentru Sectorul 1.

 

Sursa: www.adevarul.ro

Category: mandri.ro
Tags: , , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.

Meniu