Ziua Mondială a Serviciilor Publice la ARAD

Ziua mondiala a serviciilor publice

23 iunie 2017 este Ziua Mondială a Serviciilor Publice

Ziua de 23 iunie a fost aleasă de către Națiunile Unite pentru a sărbători Ziua Mondială a Serviciilor Publice. Scopul acestei zile mondiale aste acela de a crește vizibilitatea și impactul serviciilor publice în dezvoltarea socială.

Începând cu 2017, în România vom pregăti o serie de acțiuni și evenimente ce vor avea loc cu scopul de a promova rolul serviciilor publice de asistență socială în dezvoltarea socială și economică, dar și de a atrage atenția asupra provocărilor cu care se confruntă aceste servicii atunci când oferă sau trebuie să ofere suport persoanelor care trec prin perioade de vulnerabilitate. Aceste acțiuni se înscriu într-o agendă globală. Ieri și astăzi, 22-23 iunie 2017, Națiunile Unite organizează în Haga un forum unde au lansat tema de lucru și provocarea: “Viitorul este acum: accelerarea inovării în serviciul public pentru Agenda 2030”. Serviciile publice de asistență socială din România vor începe din acest an să promoveze contribuția asistenților sociali și a servicilor publice de asistență socială pe Agenda 2030. Promovarea inovării realizată în serviciile publice de asistență socială a început anul acesta cu Conferința Națională de Asistență Socială ce a avut loc la București în perioada 16-18 iunie 2017. ASproAS (www.asproas.ro) & CFCECAS (www.cfcecas.ro) vor oferi suport serviciilor de asistență socială pentru a marca ziua de 23 iunie ca Zi a Serviciilor Publice de Asistență Socială (Ana Rădulescu – director general al Asociație Asistenților Sociali din România AsproAS și al Centrului de Formare și Evaluare în Asistența Socială – CFCECAS).

Nevoia de promovare a serviciilor publice de asistență socială este dată de importanța și de impactul pe care aceste servicii îl au în viața comunităților.

“Asistența socială este un domeniu foarte complex pentru că vorbim de oameni afectați de vulnerabilități multiple. Ca Direcție de Asistență Socială Comunitară ne bucurăm de o echipă de specialişti care de ani de zile lucrează în acest domeniu și care continuă să inoveze pentru a dezvolta și implementa alternativele potrivite la problemele cu care oamenii din comunitate se confruntă. Am dezvoltat serviciile sociale pentru copiii mici, pentru tineri și pensionari, dar și pentru oameni ai străzii. În ceea ce priveşte strategia, ne axăm pe serviciile sociale integrate, astfel încât beneficiile pasive să nu mai aibă un rol atât de important, iar serviciile sociale integrate să iși crească impactul în viața oamenilor. Suntem unul din cazurile fericite pentru ca politica de protectie sociala lansata la nivel mondial si-a gasit un ecou favorabil in cadrul consiliului local si aparatului administrativ al Primariei Arad. Prin intelegerea fenomenului de protectie a persoanelor aflate in dificultate, au fost promovate politicile de avangarda ale unei societati moderne. Am convingerea ca drumul pe care au pornit serviciile publice de asistenta sociala este ireversibil si ca ne vom largi in permanenta sfera de servicii sociale acordate persoanelor si comunitatilor aflate in nevoie. ” (Oana Pârvulescu, Director general al Direcției de Dezvoltare și Asistență Comunitară Arad).

  Iustin Cionca: „Căprar și colegii săi din PSD au făcut din nou scut împotriva Justiției”

“Avem nevoie să promovăm inovările realizate de către serviciile publice de asistență socială, dar avem nevoie și să creștem vizibilitatea nevoilor din serviciile publice de asistență socială. Și cea mai mare nevoie este angajarea asistenților sociali care să susțină schimbarea condițiilor de viață a celor care se confruntă cu vulnerabilități și forme de excluziune socială. Suntem țara în care, în zonele rurale cu cea mai mare sărăcie nu avem asistenți sociali care să îi ajute pe oameni să găsească soluții la problemele cu care se confruntă. Inovarea în serviciile publice de asistență socială este o condiție pentru ca nimeni să nu fie lăsat singur sau abandonat în fața problemelor. De aceea, România se alătură acestei acțiuni globale de a promova inovarea în serviciile publice de asistență socială” (Ana Rădulescu – director general al Asociație Asistenților Sociali din România AsproAS și al Centrului de Formare și Evaluare în Asistența Socială – CFCECAS).

ASproAS & CFCECAS împreună cu SPAS-urile din țară pregătesc pentru 23 iunie 2018 Conferința Serviciilor Publice de Asistență Socială. Acest eveniment va crea oportunitatea de a cunoaște serviciile inovative din sectorul public de asistență socială, dar și de a identifica posibilitățile prin care aceste servicii pot să-și crească eficiența în a susține pe cei care au nevoie de suport.

Categorie: arad
Tags: importante, onu, servicii publice, ziua mondiala

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Îți dorești un prieten pe viață?
Adoptă un cățel
Click aici
Îți dorești un prieten?
Adoptă un cățel
Click aici