VIDEO Zeci de copii morți în incendiul din mall. Ultimul telefon dat de o fetiță de 12 ani: „Totul arde, ușile sunt blocate”

  • mandri.ro
  • martie 26, 2018
  • 0

Cel puțin 53 de persoane au murit în incendiul devastator care a cuprins un mall din Kemerovo, în Rusia. Printre victime se numără cel puțin 41 de copii, iar alți 10 sunt dați dispăruți, au declarat oficialii citați de BBC News.

incendiu mall rusia
Foto: Agerpres

Incendiul a pornit la un etaj superior al complexului comercial Winter Cherry, în timp ce zeci de oameni erau la cinema. Clipurile postate pe rețelele de socializare arată cum oamenii îngroziți s-au aruncat pe geam, pentru a scăpa de flăcările care au cuprins rapid mall-ul. Un clip filmat de un martor arată cum un băiețel în vârstă de doar 11 ani se aruncă de la etaj, pentru a-și salva viața. Potrivit Siberian Times, copilul a supraviețuit, însă părinții săi au murit în incendiu scrie digi24.ro

Vika Pochankina, o fetiță de 12 ani, și-a sunat mătușa la scurt timp după ce cinematograful la care se afla la un film alături de colegii săi de clasă a luat foc.„Totul arde, ușile sunt blocate. Nu pot să ies, nu pot să respir”, i-a spus copila mătușii sale.

„I-am spus: Vika, scoate-ți hainele și acoperă-ți nasul. Și apoi mi-a zis: spune-le tuturor că îi iubesc, spune-i mamei că o iubesc”, povestește femeia. Deocamdată, nu se știe dacă fetița a reușit să se salveze.

Mulți au rămas captivi în centrul comercial, pentru că ușile s-au blocat. Un  clip postat pe Twitter arată doi bărbați care încearcă disperați să deschidă o ușă cu ranga, dar aceasta nu se clintește. Aceeași problemă fatală au semnalat-o mai mulți dintre cei care au reușit, în cele din urmă, să iasă din infern.

Din cauza vâlvătăii, acoperișul s-a prăbușit în două săli de cinema. Cauza incendiului nu este deocamdată cunoscută, iar autoritățile au demarat o investigație. Pompierii s-au luptat cu flăcările uriașe mai bine de 17 ore, iar la fața locului au ajuns peste 660 de ajutoare.

Centrul comercial fusese deschis în 2013 și găzduia mai multe cinematografe, magazine, restaurante, o grădină zoologică pentru copii și o saună. Mall-ul a luat foc duminică, în jurul orei 17, într-unul dintre cinematografe. La acea oră, complexul comercial era plin de oameni. Iar faptul că numărul acestora a fost aproape imposibil de estimat le-a îngreunat munca pompierilor.

„Unde să îi căutăm pe oameni? Câți sunt înăuntru? Aceste necunoscute au complicat munca pompierilor”, a declarat un pompier pentru Reuters.

Martorii au declarat că alarmele de incendiu din mall nu au pornit, în ciuda faptului că acoperișului clădirii fumega, iar sute de oameni se călcau în picioare pentru a scăpa de flăcări.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *