Temperaturile extrem de scăzute au înghețat și spart contoarele de apă ale arădenilor

  • mandri.ro
  • January 12, 2017
  • 0

Temperaturile extrem de scăzute din ultima perioadă au afectat sute de contoare de apă neprotejate. Echipele de intervenție ale Companiei de Apă au răspuns la sute de solicitări și au înlocuit apometrele.

În municipiul Arad, de vineri, 6 ianuarie 2016 au fost înlocuite aproape 150 contoare de apă înghețate și alte aproape 500 în județ. În municipiul Arad au fost înregistrate din cauza gerului și 3 avarii la rețelele de alimentare cu apă potabilă, care au fost remediate fără ca furnizarea apei să fie întreruptă.

Cele mai multe solicitări referitoare la contoare înghețate s-au înregistrat duminică, sâmbătă și luni – 101 solicitări. De asemenea, echipele de intervenție ale Companiei de Apă Arad au înregistrat și 40 de solicitări referitoare la rețele de apă interioare înghețate, însă, în aceste cazuri, obligația remedierii avariei revine proprietarilor.

Eventualele probleme apărute la serviciul de alimentare cu apă şi canalizare pot fi semnalate la dispeceratul apă din cadrul S.C. Compania de Apă Arad S.A. la numărul de telefon 0257/234883 sau la dispeceratul canal la numărul de telefon 0257/281373. Compania de Apă recomandă în continuare abonaților să ia măsuri pentru protejarea contoarelor de apă, prin învelirea acestora cu materiale termoizolante sau materiale textile.

De asemenea, și căminul de apometru trebuie protejat, deoarece îngheţul apei din reţelele de distribuţie apare prima oară în căminul de apometru, după care se propagă către branşament şi reţeaua interioară. Abonații trebuie să se asigure că acesta are capacul închis şi nu se infiltrează apa. În cazul în care apometrul îngheaţă, nu trebuie folosită apă fierbinte sau flacără deschisă pentru dezgheţarea aparatului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *