STRIGĂT DE AJUTOR! Timişoreanul care a scăpat de la moarte 15 copii, persecutat de recuperatori

Rafael Reitmeyer

Rafael Reitmeyer, fondatorul Asociației Copiilor cu Sindrom Hunter din România, care a luptat aproape doi ani cu sistemul sanitar pentru ca micuții diagnosticați cu cumplita maladie să primească tratament prin programele naționale s-a trezit, săptămâna aceasta, imobilizat de recuperatorii de debite.

”Mi-au pus poprire pe contul de salarii, unde primeam și alocațiile copiilor și indemnizația de handicap a băiatului meu, Edy. Nu mai am nici un leu. Aveam puși deoparte 5.000 de lei ca să-i cumpăr lui Edy un seringomat, necesar pentru perfuziile săptămânale fără de care situația lui s-ar agrava considerabil. Acum mă împrumut de unde pot, dar marea mea grijă este că trebuie să achit urgent datoria”, ne-a declarat Rafael Reitmeyer.

”Atunci a căzut cerul pe noi”

Soții Reitmeyer din Timișoara au luat în anul 2008 un credit de nevoi personale în valoare de 6.100 de euro. Vroiau să-și îmbunătățească nivelul de trai, mai ales că în familie apăruse un nou membru, Edy.

”Până în 2010 am achitat deja 3.100 de euro. Apoi lui Edy i-au apărut niște ganglioni după ureche. Medicii de la Spitalul de Copii <<Louis Țurcanu>> bănuiau o boală genetică. În urma analizelor de sânge, după o deplasare în Germania, am primit răspunsul: Sindrom Hunter (caz în care speranța de viață este de maximum 20-30 de ani, cu o calitate scăzută a vieții). Atunci a căzut cerul pe noi”, spune Rafael Reitmeyer.

Lupta pentru supraviețuire

Pentru a face rost de tratamentul costisitor (circa 100.000 de euor anual) care i-ar fi putut ajuta băiatul, timișoreanul a făcut numeroase drumuri la București, dar și la Bruxelles, unde a reușit să prezinte situația copiilor din România pentru care autoritățile nu acordă tratament.

  Ce se intampla in creierul uman cand renuntam la dulciuri

Mai mult, tatăl disperat a urmărit atât primul ministru cât și ministrul sănătății, reaușind ca după aproape doi ani, fiul său să facă prima perfuzie salvatoare. Alături de fiul său și ceilalți 15 copii din România diagnosticați cu Sindromul Hunter au primit a șansă la o viață mai bună.

”De două ori a avrut să se sinucidă”

Rafael Reitmeyer și-a concentrat în ultimii ani atenția asupra copilului și soției sale, care căzuse în depresie. ”De două ori a avrut să se sinucidă”, mărturisește bărbatul. Mai mult, în urmă cu un an i s-a născut și al doilea copil – o fetiță perfect sănătoasă, fapt care le-a șters din durerea pricinuită că Edy nu e un copil ca toți ceilalță.

”Îi liubesc pe Edy așa cum e: cu retard sever, stern înfundat, hipoacuzie severă… Îi dau să mânânce pasat și îi pun scutece chiar dacă e de vârstă școlară. Peste două luni împlinește opt ani, dar nu cere să bea apă când îi e sete, noi trebuie să ne gândim să-i dăm apă periodic. Nu vorbește. Uneori spune <<ma-ma>>. E însă un înger”, povestește Rafael Reitmeyer.

Datorii vechi

Vechile datorii la bancă au fost neglijate. Grijile de zi cu zi și dorința de a-i face viața mai bună fiului său au fost prioritare.

Reitmeyer

”Banca a cedat creditul unei firme de recuperare, specializată în colectarea debitelor din creanțele neîncasate. Ne-au cerut peste 8.000 de euro. Am încercat să discut cu ei. Mi-au spus că dacă până la sfârșitul lunii martie le restitui 3.000 de euro și 3.000 de lei mă lasă în pace”, spune Rafael Reitmeyer, timișoreanul care poate fi contactat la numărul de telefon 0721.676.335.

Sursa: www.renasterea.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Îți dorești un prieten pe viață?
Adoptă un cățel
Click aici
Îți dorești un prieten?
Adoptă un cățel
Click aici