Strandul Neptun Arad. De la DEZASTRU la NORMALITATE ( FOTO-VIDEO)

  • mandri.ro
  • May 29, 2017
  • 0

Generatii intregi ne-am petrecut vacantele pe strand. Ani la rand a fost pentru noi gura de oxigen si distractie , locul de intalnire al tuturor aradenilor, un obiectiv de vizitat chiar si de strainii aflati in trecere…

Un oras considerat odinioara Mica Viena avea de oferit odata ceva ce multe capitale europene mai prestigioase si cunoscute nu puteau oferi. Hectarele de verdeata inconjurau bazinele de toate dimensiunile ,intretaiate de alei aranjate si ”randuite”care faceau legatura intre capetele imensului strand.

sursa foto facebook.com/araduldealtadata

Doar ca in urma unui management nefericit (exprimarea diplomatica) aceasta bijuterie a Aradului a ajuns sa semene cu un ghetou. Bazinele distruse, cu faianta crapata, aleile la acelasi nivel dezastruos cu drumurile orasului completata de fostele garderobe distruse de intemperii si nepasare.

Am fost acuzati noi astia de la Mandrii Aradeni ca scriem numai de rau de actuala administratie si mai ales ca nu vedem partea plina a paharului.

Se pare totusi ca nu am fost singurii care nu am inteles ”ideile” geniale si marketingul administratiei Falca . Doar ca de data asta, in urma unei vizite ”de lucru” pe Strandul Neptun am ramas placut surprinsi de ceea ce am vazut. Aleile curate si aranjate marcate pe mijloc de flori si ornamentate cu piatra alba. Bazinele curate ,cu apa la temperatura corecta, fara bucatile de gresie lipsa cu care ne-au obisnuit in anii trecuti.Toboganele functionale si in functiune asa cum e si normal chiar daca era lume putina la ora la care am ”savarsit” noi vizita.

Gazonul tuns si toaletele curate. Salvamarii la post si tehnicienii pe pozitii. Toti imbracati cum scrie la carte cu tricouri la fel inscriptionati ca atare.

E de bine. Asta deoarece am auzit si de alte ”bunatati” ce li se pregatesc aradenilor in curand. Pachete de bilete reduse in cazul grupurilor mai mari, parcari de biciclete ca la Amsterdam (asta ne-a placut tare mult) si inca cateva surprize pe care nu vi le dezvaluim inca pe principiul ca pana nu vedem nu credem…

VIDEO AICI  IMG_4818


Nu stim daca este intamplatoare aceasta schimbare sau are de-a face cu miscarile de trupe facute de administratia Falca in ultimul timp vis a vis de Strandul Neptun insa e de bine. E de bine deoarece reintegrarea zonei comerciale in interiorul orasului, fara acel bilet mizerabil, va face ca optiunile aradenilor sa se reorienteze catre strand iar Ungaria si alte locatii de prin Oradea sa ajunga o optiune secundara. Nu stim daca asta se va intampla, nici daca managerii Reconsu-lui si proprietarul de drept al Strandului Neptun, Primaria Arad, vor mentine ritmul si calitatea observata azi.

 

Daca totusi asta nu e o intamplare  si nici un exces de zel momentan, atunci probabil ca Strandul va redeveni locul de intalnire al aradenilor ,oaza de verdeata si relaxare pe care avem sansa sa o redescoperim din nou impreuna….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *