Încă 11 sportivi bănuiţi că ar fi folosit substanţe interzise la Jocurile Olimpice de la Rio

rio2016

 

Încă 11 sportivi bănuiţi că ar fi folosit substanţe interzise la Jocurile Olimpice de la Rio! Pe listă se află şi Laura Siegemund, care a învins-o pe Simona Halep la turneul de la Stuttgart

Numele ciclistei Laura Trott, dublă medaliată cu aur la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, apare pe o nouă listă, publicată de grupul de hackeri Fancy Bear, cu sportivi cărora le-ar fi fost permis să folosească substanţe interzise scrie prosport.ro.

Alături de Trott, care a fost lăsată să concureze deşi a folosit salmeterol, în cea de-a treia listă publicată de cei de la Fancy Bear, mai apar alţi zece sportivi. Trei dintre ei sunt tot din Marea Britanie: Nicola Adams, prima femeie care a câştigat un titlu olimpic la box şi medaliată cu aur la Rio, la categoria muscă, a folosit din 2007 până în 2016 salbutamol şi methylprednisolon, înotătoarea Marie O’Connor, medaliată cu argint în Brazilia în proba de 200 de metri, a folosit timp ce patru ani prednisolon şi bethomethazonă şi canotoarea Olivia Carnegie-Brown, câştigătoarea a unei medalii de argint la Rio în proba de 8+1, acolo unde România s-a clasat pe locul 3, care a fost lăasată să concureze deşi urma un tratament cu prednisolon şi salbutamol

Ottesen Jeanette, din Danemarca, medaliată cu bronz la Jocurile Olimpice, în proba de ştafetă 4×100 de metri, apare şi ea pe această listă, fiind testată pozitiv, chiar în timpul competiţiei, cu terbutalină.

Nici Australia nu lipseşte de pe lista publicată sâmbătă de hackerii de la Fancy Bears. Campioana olimpică la canotaj, Brennan Kimberley, ar fi avut voie să folosească epinefrină, la fel ca şi canotorul Belonogoff Alexander, medaliat cu argint la Rio.
Un alt sportiv australian, ciclistul Bobridge Jack, medaliat cu argint în proba pe echipe de la Rio a fost lăsat de cei de la WADA să concureze deşi urma un tratament cu prednisolon.

Belmonte Garcia Mireia a devenit prima medaliată olimpică din istoria înotului spaniol, după aurul cucerit în proba de 200 de metri fluture la Rio. Conform documentelor publicate de Fancy Bear, aceasta ar fi folosit din mai 2009 până în mai 2013 salbutamol.

Pe listă mai apar şi doi sportivi din Germania: Julian Justus, care nu a prins finala la tir în proba de puşcă aer comprimat 10 metri, dar şi Laura Siegemund, sportivă ce s-a oprit în sferturile de finală ale turneului olimpic de tenis.

Performanţele celor 11 sportivi

Nicola Adams (Marea Britanie, 33 de ani) – 2 medalii de la aur la Jocurile Olimpice (2012 şi 2016), o medalie de aur şi trei de argint la Campionatele Mondiale, o medalie de aur şi una de argint la Campionatele Europene. Este prima pugilistă care a câştigat titlul olimpic. În 2016 a câştigat medalia de aur la Jocurile Olimpice şi Campionatele Mondiale, iar în 2015 a fost medaliată cu aur la Jocurile Europene.

Laura Rebecca Trott (Marea Britanie, 24 e ani) – la Jocurile Olimpice de la Rio din 2016, Trott a făcut parte din echipa de ciclişti a Marii Britanii, iar la proba de team-pursuit a câştigat aurul olimpic stabilind recorduri olimpice atât în calificări, cât şi şi cursa pentru medalii reuşind să depăşească astfel echipa Statelor Unite ale Americii – campioană mondială. Trott a devenit astfel prima sportivă britanică ce a câştigat trei medalii de aur. La finalul competiţiei cicliste de la Rio, Trott şi logodnicul său Jason Kenny au fost denumiţi de presa britanică “cuplul de aur”, cei doi câştigând 5  medalii de aur împreună.

  Camerele de luat vederi i-au adus unui arădean o amendă de 1.000 de lei. Vezi de ce!

Siobhan-Marie O’Connor (Marea Britanie, 20 de ani) – a câştigat medalia de argint la Jocurile Olimpice de la Rio la proba de 200 metri individual. Înotătoarea britanică este cea mai decorată sportivă din Anglia la Jocurile Commonwealth din 2016, cu şase medalii. Suferă de colită ulcerativă, un timp ce boală inflamatoare intestinală.

Olivia Carnegie-Brown (Marea Britanie, 25 de ani) – a câştigat medalia de argint la Jocurile Olimpice de la Rio, în proba feminină de 8 rame. Mai are în palmares o medalie de la bronz (2012), două de argint (2012 şi 2014) şi una de aur (2016) la Campionatale Europene.

Ottesen Jeanette (Danemarca, 28 de ani) – a participat la Jocurile Olimpice din 2004, 2008, 2012 şi 2016. Deţine recordul naţional la 100 de metri fluture, iar la Rio a câştigat medalia de bronz ca parte a echipei ce a participat la proba 4×100 de metri. Ca urmare a acestei prestaţii, echipa daneză a doborât recordul european la această probă.

Brennan Kimberley (Australia, 31 de ani) – canotoare campioană mondială şi olimpică. La Jocurile Olimpice de la Rio a câştigat medalia de aur la proba de simplu vâsle.

Belonogoff Alexander (Australia, 26 de ani) – canotorul australian a câştigat medalia de argint la Jocurile Olimpice de la Rio în proba de patru rame fără cârmaci.

Bobridge Jack (Australia, 27 de ani) – ciclistul australian a câştigat medalia de argint la Jocurile Olimpice de la Rio în proba de team-pursuit.

Belmonte Garcia Mireia (Spania, 25 de ani) – este prima înătătoare din Spania care reuşeşte să câştige medalia de aur la Jocurile Olimpice, performanţă izbutită la Rio în proba de 200 de metri fluture. Deţine cinci recorduri mondiale pe distanţe scurte.

Julian Justus (Germania, 28 de ani) – a concurat în proba de trageri la 10metri cu puşca cu aer comprimat la Jocurile Olimpice din 2012

Laura Siegemund (Germania, 28 ani) – tenismena germană a obţinut în 2016, la Australian Open, cea mai importantă victorie din carieră reuşind să o învingă pe Jelena Jankovic, fost număr 1 mondial, în trei seturi. La turneul de la Stuttgart a ajuns până în finală după ce a eliminat pe parcurs trei sportive din Top 10 mondial, inclusiv pe Simona Halep. La Roland Garros şi Wimbledon a fost eliminată din primul tur. În iulie, a câştigat primul său titlu din carieră, la Bastaad. În septembrie, la US Open, Siegemund a câştigat primul său titlu de Grand Slam la proba de dublu mixt alături de Mate Pavic

Categorie: sport
Tags: halep, importante, laura trott, rio, sportivi, substante interzise

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Îți dorești un prieten pe viață?
Adoptă un cățel
Click aici
Îți dorești un prieten?
Adoptă un cățel
Click aici