Falcă se laudă cu investițiile în sport, dar Aradul e în anonimat la nivel național

falca

În acest an Primăria prin Centrul Municipal de Cultură sprijină prin finanţarea sportului de performanţă arădean nu mai puţin de 34 de proiecte. În ultimii 3 ani s-a ajuns de la o sumă de 2,2 milioane de lei la 6,8 milioane de lei bani, destinaţi dezvoltării activităţii sportului de performanţă în oraşul nostru. „Există o evoluţie evidentă în sprijinul Primăriei a sportului de performanţă. Am început cu bazele sportive şi apoi am trecut la sprijinirea activităţii cluburilor care propun proiecte viabile, Acum 10 ani era greu de investit în cultură şi sport, acum lucrurile stau altfel, pentru că şi Aradul a progresat. Ştiu că există acea problemă a indemnizaţiilor la sporturile de echipă şi tocmai de aceea am avut, săptămâna trecută, o întâlnire cu premierul României, în care s-a cerut transferul cluburilor la municipalitate şi legi mai clare privind finanţările. Trebuie să milităm împreună pentru legi mai bune în ceea ce priveşte sportul”, e declarația fără substanță a lui Gheorghe Falcă.

Primarul Aradului ocolește cu bunăștință situația actuală a bazelor sportivă din Arad, care este dezastruoasă. După dărâmarea arenelor: „Strungul”, „Vagonul” și „Telecom” și lăsarea în paragină a terenurilor Pielaru, Iamba, Vagonu 2, Strungu 2 sau Gloria 2, e greu de găsit în municipiu un un gazon acceptabil. Suprafețele de joc de pe „Motorul” sau „ICRTI” sunt jalnice, iar pe cea din Sînicolau Mic ajungi să intri doar cu mari intervenții. Colac peste pupăză, nici baza sportivă CSȘ din Subcetate nu mai poate fi folosită un timp, ca urmare a celor două zile de aruncări de la Cupa Europei. Cât despre fondurile acordate cluburilor arădene e destul să spunem că doar două mai sunt pe scena primului eșalon la nivel de echipe și se zbat într-un anonimat crunt. Este vorba despre Univ Goldiş ICIM Arad (baschet feminin) și AMEFA Arad (polo). Sigur, primarul ar spune că nu are pârghii legale să susțină cluburile, dar niciodată nu a dorit să audă de un parteneriat public – public între Consiliul Local Municipal și CS UAV Arad, de exemplu. 

  Un angajat LIDL ARAD genereaza un profit anual de peste 10000 EURO. Vezi cu ce salariu face asta !

Pentru a da bine în poză, la conferinţa de presă de azi au fost prezenţi şi reprezentanţi ai diferitelor grupări sportive ce au primit finanţare pentru activitatea din acest an, precum: Pompiliu Moldovan (CSS Avram Iancu – handbal), Radu Sabău (UVVG ProVolei), Valeria Bondor (BC Valbon – baschet), Codru Grădinariu (UTA), Marcel Urban (Univ Goldiş ICIM Arad), Spiridon Stanciu (CS Astra – lupte), Gheorghe Biriş (CS AMEFA), Matei Peloc (CS Voinţa), Emese Erdei (Mistral – majorete) şi Alin Câmpeanu (Şah Club Vados).

În altă ordine de idei, edilul Aradului a mai subliniat faptul că Primăria va finanţa în acest an 37 de instituţii şcolare, solicitările acestora urmând a fi acoperite în întregime. Nu în ultimul rând au fost prezentate pe larg cele 3 proiecte mari vizavi de sport, pe care Primăria le are pe ordinea de lucru: Complexul Sportiv de la Câmpul Liniştii, Complexul Sportiv de pe strada Mărului şi Stadionul „Francisc Neumann”. 

Ca să vorbim doar despre arena din Calea Aurel Vlaicu, aceasta trebuia să fie gata inițial în acest an, dar dacă tot nu mai prindea alegerile locale, termenul a fost prelungit cu încă doi ani. Adică exact în 2018!

Categorie: arad
Tags: falcă arad investiții

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Îți dorești un prieten pe viață?
Adoptă un cățel
Click aici
Îți dorești un prieten?
Adoptă un cățel
Click aici