Există fabrici de Țânțari modificați genetic. La ce sunt folosiți?

tantari

Zilele acestea întreaga lume este cu ochii pe America Centrală și de Sud, unde virusul Zika, care se transmite la om prin mușcătura țânțarilor, face deja victime în rândul populației. Mai mult, numeroase ONG-uri din întreaga lume trag un semnal de alarmă că apropierea olimpiadei de vară care va avea loc la Rio de Janeiro, Brazilia, ar putea crește simțitor de mult numărul infecțiilor cu temutul virus, dacă nu se vor lua măsuri urgențe.

Soluția pare a veni de la o companie producătoare de țânțari modificați genetic, care este pe punctul de a deschide o fabrică în Brazilia. Motivul, tocmai cel de a reduce populațiile de insecte sălbatice purtătoare de virusuri precum Dengue, Zika și Chikungunya.

Potrivit studiilor realizate de cei de la Oxitec, chiar firma producătoare de țânțari modificați genetic, în Brazilia, Panama și Insulele Cayma, astfel de insecte sterile pot reduce numărul populațiilor de țânțari sălbatici, purtători de viruși, cu până la 90%.

Hadyn Parry, CEO la Oxitec, susține că o fabrică în zonă va reduce populațiilor de țânțari sălbatici, fiind cea mai bună metodă de a proteja oamenii împotriva maladiilor: „Cum principală sursă de răspândire a infecțiilor în lume o reprezintă insectele, cea mai bună apărare împotriva acestor boli grave ca febra Dengue sau virusul Zika, o reprezintă controlul populației de țânțarAedes Aegypti.”

Pentru virusul Zika nu există vaccin, primele simptome apar la 12 -14 zile după infectare când pacientul are febre severe, dureri articulare sau musculare. Se poate transmite și de la femeile gravide la făt, iar în aceste cazuri, acesta se va naște cu malformații congenitale grave.

  Experiment de Craciun: copii, pusi sa decida intre cadouri pentru ei si pentru parinti. "Intre Lego si familie, aleg familia"

Nota noastră: Dacă într-adevăr o astfel de metodă este cu adevărat eficientă nu știm. Totuși, credem că este riscant ca insecte sau alte animale modificate genetic să fie lăsate în natură, iar acest lucru să devină o practică obișnuită. Jocul de-a Dumnenzeu poate fi periculos!

Sursa: cunoastelumea.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Îți dorești un prieten pe viață?
Adoptă un cățel
Click aici
Îți dorești un prieten?
Adoptă un cățel
Click aici