DOSARUL coloanelor oficiale: Fostul procuror general, acuzat de DNA de complicitate la abuz în serviciu. Nu am solicitat şi nu am avut niciodată coloană oficială

Tiberiu Nitu

Fostul procuror general Tiberiu Niţu a fost chemat marţi dimineaţa la sediul DNA, pentru audieri, la o săptămână după ce şi-a dat demisia din funcţie.

Fostul procuror general a stat aproape o jumătate de oră la DNA unde a luat la cunoştiinţă acuzaţia de complicitate la abuz în serviciu, conform unor surse judiciare.

El a declarat că nu a solicitat şi nu a avut niciodată coloană oficială, ci doar nivelul de protecţie care i se asigură oricărui demnitar în funcţie de responsabilităţile sale.

”Nu am solicitat nu am avut niciodată coloană oficială.Nivelul de protecţie care se acordă în funcţie de responsabilităţile demnitarului şi modalitatea efectivă nu e atributul beneficiarului, ci instituţiei specializate.  Potrivit legii, SPP poate solicita sprijin altor instituţii inclusiv Ministerului Afacerilor Interne când e necesar pentru protecţia demnitarului.Protocolul a fost semnat la iniţiativa M.A.I. şi a Inspectoratului general al Poliţiei Române. Nu am solicitat eu întocmirea unui protocol. Am avut un dispozitiv de însoţire şi protecţie proporţional cu riscul exercitării funcţiei de procuror general”, a declarat Niţu la ieşirea de la DNA.

La venire Tiberiu Niţu a refuzat să precizeze în ce calitate a fost citat la sediul DNA, dar a anunţat că va da aceste informaţii după ce va ieşi de la audieri.

“Voi preciza la ieşire ce calitate am”, a spus fostul procuror general, la intrarea în sediul DNA.

Tiberiu Niţu, procurorul general al României, şi-a depus marţi demisia argumentând că este un gest de reponsabilitate şi onoare în condiţiile în care numele său “este asociat în mod artificial cu o situaţie de natură să aibă consecinţe asupra imaginii instituţiei”.

În comunicatul dat cu acea ocazie, Niţu, al cărui nume apare în dosarul fostului ministru de Interne Gabriel Oprea legat de folosirea coloanelor oficiale, precizează că nu a solicitat şi nu a beneficiat de coloană oficială în sensul în care această noţiune este definită prin lege şi că i s-a asigurat un dispozitiv de însoţire şi protecţie.

“Stabilirea unui anumit nivel de protecţie pentru diverse categorii de demnitari şi punerea în practică a măsurilor de protecţie sunt atributul instituţiilor specializate ale statului şi nu al beneficiarului protecţiei”, a transmisTiberiu Niţu, aratând că “măsurile de protecţie asigurate procurorului general al României de către instituţiile specializate ale statului sunt proporţionale cu riscurile potenţiale la care acesta este expus în exercitarea anumitor atribuţii de serviciu, astfel cum acestea sunt prevăzute de legislaţia în vigoare”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Îți dorești un prieten pe viață?
Adoptă un cățel
Click aici
Îți dorești un prieten?
Adoptă un cățel
Click aici