ACUZE GRAVE: PRIMARIA ARAD INCEARCA SA CASTIGE TITLUL DE CAPITALA VERDE CU MINCIUNI

arad verde

ACUZE GRAVE: PRIMARIA ARAD INCEARCA SA CASTIGE TITLUL DE CAPITALA VERDE CU MINCIUNI

Asociaţia „Respiră Verde“ trage un semnal de alarmă asupra felului în care Primăria Arad încearcă să câştige titlul de Capitală Verde a Europei, denaturând realitatea şi prezentând pajiștile de la marginile orașului drept spații verzi.

„Cetățenii municipiului Arad nu dispun de 85 mp de spațiu verde per locuitor, așa cum administrația locală ne tot dezinformează. Minciuna perpetuată pe parcursul verii iese la iveală odată cu documentele supuse dezbaterii publice în ultima lună. Raportul spațiilor verzi prezentat în iulie 2015 doar presei este unul intenționat manipulant. Minciuna despre spațiile verzi reiese destul de evident din noul Plan Urbanistic General. Documentele ne arată că Primăria include pășuni din preajma orașului pentru a păcăli că avem în Arad de 4 ori mai mult spațiu verde disponibil cetățenilor în mod util decât există în realitate!“, se arată într-o postare pe pagina de facebook Respiră Verde.

Reprezentanţii asociaţiei condamnă felul în care Primăria tratează subiectul spațiilor verzi, unul total neprofesionist. „Nu avem de-a face cu nici un rezultat al investițiilor din ultimii ani în spațiile verzi. Pajiști și zone inundabile sunt incluse ca „spații verzi” noi în Reglementările Urbanistice ale P.U.G.-ului: (1) una este aflată lângă pista de aterziare a aeroportului, peste drum de pădurea Ceala, (2) iar cealaltă între căile ferate din Subcetate, Mureș și Canalul Țiganca, având de fapt rol de protecție în caz de inundații. Zonele de la marginile orașului, impracticabile unor plimbări sau relaxări după o zi de lucru sau școală, cum ne-am aștepta de la orice spațiu verde, nu pot fi catalogate de primărie drept zone verzi, ci cel mult pajiști. Nu cu minciuni se poate câștiga titlul de Capitală Verde Europeană! Problemele mediului înconjurător și a spațiilor verzi nu sunt o glumă, iar abordarea neserioasă a Primăriei nu este folositoare nimănui.

  Copiii ar trebui încurajaţi să petreacă timp afară pentru a evita riscul apariţiei miopiei

Ca să existe un mai bun control din partea cetățenilor a spațiilor verzi din oraș, Registrul Verde trebuie să fie publicat într-un format accesibil oricui cu un calculator și o legătură la internet (așa cum era precizat de fapt în licitația organizată în acest sens în 2011)“, arată reprezentanţii Asociaţiei Respiră Verde.

sursa livearad.ro

Categorie: mandri.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Îți dorești un prieten pe viață?
Adoptă un cățel
Click aici
Îți dorești un prieten?
Adoptă un cățel
Click aici