Vine o zi…

alegeri prezidentiale 2014 cine sunt cei 14 candidati

Se apropie cu pasi repezi anul 2016 care are in calendar 2 cicluri de alegeri: cele locale si cele parlamentare. Nu insist prea mult pe ce inseamna fiecare dintre ele ca stie toata lumea (sau ar trebui sa stie).

Toate evenimentele din ultima luna au dus la caderea Guvernului (aci eu am o rezerva, opinia mea fiind ca fostul premier a folosit pretextul de a preda guvernarea. sa fim seriosi, altul nu s-a speriat de 7,4 milioane de voturi….), avem un nou guvern trecut cu sprijin parlamentar si cu o agenda subtire ca timp-un an.

Sa revin la idee. Cea cu schimbarea.

In mod pervers partidele arunca pe piata ca nu se mai doresc politicieni. Gresit! Lumea nu mai vrea actualul tip de politician. Orice om cu tiglele pe casa stie si accepta ca politica trebuie facuta de oameni politici nu de ageamii (fara suparare!). Aici ma refer la oameni cu coloana, care au facut ceva in viata lor – indiferent de domeniu, care au cat de cat o stare materiala si pot rezista pana la o anumita limita la tentatii si presiuni.

Saturarea de clasa politica e mai veche si a inceput sa se acumuleze, vezi celebra sintagma PNL-PSD aceeasi mizerie, prin 2012 era USL-PDL, aceeasi poveste. Din pacate o parte a electoratului mai credula din fire a inghitit gogosile lui DDTV ajungand la neplacuta dar meritata surpriza a locului 3 prins de PPDD (fiecare electorat are alesii pe care-i merita ca sa parafrazaez o alta zicala).

Recentul mesaj antisistem are o sansa enorma – aici elimin autocuratirea partidelor din interior, proces greoi sau uneori chiar improbabil – modificarea legii si posibilitatea infiintarii unui partid cu minim 3 membri si posibilitatea aparitiei unor partide locale-idee care pentru unii apare ca socanta-poate consititui un declic necesar.

  Impozite mai mari pentru a-i susţine pe refugiaţi

De ce? Pai cam 30-40% din electorat vrea altceva si refuza sa voteze actuala clasa politica reesapata, repozitionata si revopsita. Cand nu gasesti vreun alt mesaj electoral cel putin la nivel local iti ramane mandria de a apartine unei comunitati. E un argument suficient pentru a bate cu pumnul in masa in probleme locale gen strazi, scoli, spatii verzi, parcari, poluare, gigacalorie, spital judetean si fara a putea fi conditionati de intelegerile de la centru facute peste capul organizatiilor locale ale partidelor traditionale.

O singura conditie: sa promoveze alt tip de politica, fara atacuri la persoana, calat pe proiecte simple si clare, cu solutii. In campanie nici nu trebuie pomenit numele edilului. Trebuie spus cu claritate si fermitate: noi in locul actualei administratii am face cutare si cutare.

Si da, atunci vorba cuiva intr-adevar VINE O ZI…
12190040 1008666442489817 9081373061410605773 n
Alin Gherga – Prodecan Baroul Arad

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Îți dorești un prieten pe viață?
Adoptă un cățel
Click aici
Îți dorești un prieten?
Adoptă un cățel
Click aici