11 animale de la Circul Globus, între care doi tigri, au murit într-un incendiu

  • mandri.ro
  • January 12, 2017
  • 0

11 animale, între care doi tigri, au murit în urma incendiului care a cuprins, joi dimineaţă, o clădire a Circului Globus din Capitală în care se aflau grajduri, pompierii reuşind să salveze aproximativ 20 de animale – tigri, cămile şi ponei. Intervenţia pompierilor a fost îngreunată şi de faptul că o parte din hidranţii din zonă sunt îngheţaţi.

 

Potrivit ultimelor informaţii transmise de purtătorul de cuvânt al ISU Bucureşti-Ilfov, Daniel Vasile, în urma incendiului au murit 11 animale: patru pisici, doi porci vietnamezi, doi tigri şi trei câini. Pompierii au reuşit să salveze alte peste 20 de animale: şapte tigri, două cămile, doi tauri, un cal, doi ponei, un cangur, trei ogari şi câteva capre.

 

Reprezentantul ISU a precizat că imobilul cu suprafaţa de 300 de metri pătraţi care a fost cuprins de flăcări era compartimentat, cuprinzând mai multe grajduri în care se aflau zeci de animale.

 

Până la ora 8.30, incendiul a fost stins aproape în totalitate. „Nu mai sunt probleme deosebite. Se mai degajă fum şi se verifică toate spaţiile interioare, dar nu mai este niciun pericol, mai ales că animalele au fost scoase de acolo“, a declarat Daniel Vasile.

 

El a precizat că o parte din animale au fost tranchilizate de către medicul veterinar care a ajuns la faţa locului la aproximativ două ore de la izbucnirea incendiului, iar decizia relocării animalelor aparţine reprezentanţilor circului. Aceştia ar urma să decidă unde vor fi duse animalele salvate.

 

Reprezentanţii Circului Globus, aflat în subordinea Primăriei Capitalei, nu au putut fi contactaţi.

 

Incendiul a izbucnit în jurul orei 5.00 şi a cuprins o clădire de pe Şoseaua Petricani din Capitală, pe o suprafaţă de aproximativ 300 de metri pătraţi. Incendiul a cuprins pereţii clădirii în care se află grajdurile cu animale ale Circului Globus şi o parte din acoperiş. De asemenea, flăcările au cuprins şi o clădire administrativă.

 

Pompierii au solicitat intervenţia medicilor veterinari, luând legătura atât cu reprezentanţi ai Circului Globus, cât şi ai Grădinii Zoologice, astfel încât animalele să fie tranchilizate şi mutate din grajdurile cuprinse de flăcări.

 

Reprezentantul ISU Bucureşti-Ilfov preciza că în jurul orei 7.15 la faţa locului a ajuns un reprezentant al circului, care a tranchilizat o parte din animale.

 

Intervenţia pompierilor a fost îngreunată şi din cauza zăpezii, fiind probleme în identificarea hidranţilor la nivelul carosabilului.

 

„Am solicitat Apa Nova să mărească presiunea pe reţeaua de hidranţi din zonă. Au fost probleme în identificarea hidranţilor la nivelul carosabilului din cauza zapezii. Au fost identificaţi şi hidranţi îngheţaţi in zona respectivă”, afirma Daniel Vasile.

 

La faţa locului au fost trimise 15 autospeciale, două autoscări şi un echipaj SMURD.

 

Sursă: Adevărul   

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *